Puppystart

Gedragsproblemen bij je puppy oplossen? Start met deze tip!

 

 

Een puppy adopteren is voor veel mensen een droom die in vervulling gaat. Maar zo’n kleine vriend in huis is echter niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Tijdens de opvoeding kan je al eens te maken krijgen met gedragsproblemen bij je puppy. Het vergt dan ook dat jij als baasje daadwerkelijk je beste beentje voorzet om je puppy optimaal op te voeden. Niet altijd even simpel, maar met de juiste begeleiding en training wordt dit een plezierige ervaring voor zowel pup als baasje.

Bijtgedrag onder controle krijgen

Vandaag vertelt één van onze klanten, Steffie D’Angello over haar bijtgrage pup Vinnie en hoe hun relatie volledig open gebloeid is na een sessie bij Puppystart:

In september ben ik Vinnie, een reutje, mogen gaan halen. Ik had me goed ingelezen in het ras, was twee keer naar de theoretische uiteenzetting bij het RR trainingscenter geweest. Ik had de puppycursus van Geertje aangekocht en verschillende keren bekeken. Ik was er klaar voor. Door COVID-19 was ik helaas al snel op mezelf aangewezen aangezien echte fysieke lessen niet konden doorgaan.

Vinnie is een fantastische puppy. Maar het was aanpassen voor ons beide. Hij aan zijn thuis en ik aan iemand nieuw in huis. In alles ging het zoals het ‘hoorde’ behalve als het op zijn bijtgedrag aankwam. En het ging van kwaad naar erger. Mijn armen, benen en handen stonden vol met krassen en blauwe plekken. Ik hield vol want dat hoorde erbij. Een fase waar de puppy doorgaat. Alles heb ik geprobeerd, afleiden met een speeltje, negeren, luid auw roepen. Niets hielp.

Op een dag was ik ten einde raad. Ik voelde me schuldig omdat ik geen goede hondeneigenaar was want het lag toch aan mij dat hij niet stopte met bijten. Ik heb contact opgenomen met Geertje en kon met moeite mijn verhaal vertellen omdat ik zo emotioneel werd. Ik was al mijn zelfvertrouwen kwijt. Ze heeft me onmiddellijk hulp aangeboden.

Ik ben de volgende dag met Vinnie langs mogen komen en samen hebben we alles doorgenomen. Mijn dagelijkse routine met hem, zijn gedrag en hoe ik met hem diende om te gaan. Ik ben met een getransformeerde puppy naar huis gegaan alsook met terug wat zelfvertrouwen dat het allemaal wel goed komt. Ik ben Geertje zo dankbaar. Het is nog elke dag hard werken maar ook genieten.

Geertje en de begeleiders van haar trainingscenter weten waar ze mee bezig zijn en geven je de juiste tools om met je hond aan de slag te gaan. Ik kan ze alleen maar aanraden.

Vertoont jouw puppy of hond gedragsproblemen?

Bots ook jij tijdens de opvoeding van je pup tegen gedragsprobleempjes zoals bijtgedrag of ander ongewenst gedrag? Of heb je nood aan een babbel? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Puppystart. Geertje staat graag voor je klaar om je te ondersteunen én je de nodige kennis mee te geven zodat je thuis zelf effectief aan de slag.

Wil jij ook je beste beentje voorzetten in de opvoeding van jouw puppy?

Start dan vandaag nog met onze puppytraining! Onze online Puppystart-cursus zit boordevol tips en tricks in videovorm. Bovendien mag je een persoonlijke vraag stellen. Zo kan je nog gerichter aan het werk met je puppy om gedragsproblemen te voorkomen of op te lossen. Veel succes!